zondag 15 juli 2012

AARDAPPEL-LEZEN


Aardappel-lezen is een moderne variant van koffiedik-kijken, waarbij een zogenaamde “Lezer” het knolgewas liefdevol ter hand neemt, betast, en onder het prevelen van enkele Mantra’s intuïtief kan voelen(=lezen) hoe uw stemming is, en wat het pad der aardappelen u zal brengen.

Deze vorm van helderziend- en heldervoelendheid stamt uit de tijd van Vincent van Gogh. Deze laatste had zichzelf meerdere malen laten “lezen”, hetgeen hem inspireerde tot het maken van zijn bekende werk “De aardappeleters”.
Dat dit geschiedkundige feit lang verborgen is gebleven heeft mede te maken met de depressieve staat waarin Van Gogh veelal verkeerde, waardoor men hem niet echt geloofwaardig achtte, en het fenomeen hierdoor ondergesneeuwd raakte.

Het aardappel-lezen op zich is zuiver af te stemmen op de persoon in kwestie, echter gaan er nog enkele belangrijke rituelen aan vooraf. De te lezen aardappel moet als pootaardappel opgegroeid zijn op een akker in de buurt van de geboorteplaats van betreffende persoon. Hij of zij zal dan voorts een akkerland kiezen, deze bezoeken, een hand aarde ter hand nemen en de eigen naam uitspreken, zodat deze grond zich als het ware “koppelt” aan de identiteit van de persoon, waarna hij/zij de korrels zorgvuldig en liefdevol terugstrooit op de vruchtbare akker. Dit akkerland zal dan de juiste aardappel voortbrengen die correspondeert en in contact staat met de vragende persoon. Men dient daarna alleen nog de rooiperiode in acht te nemen en zich dan te vervoegen bij bijbehorende akkerbouwer.

Tijdens het aardappel-lezen wordt de knol vereenzelvigd met de vragende persoon. Aan de hand van de vorm, structuur, kleur en aura kan de Lezer belangrijke gegevens doorkrijgen.
Zo kan bepaald worden of u goed in uw schil zit, of u pittig bent, of u snel in de rats (=puree) zit, of u snel bij iemand in de smaak wilt vallen, en dies meer. Zo kan er een algehele analyse gemaakt worden en tevens een toekomstvoorspelling.
Zo kunt u zich bijvoorbeeld de vraag stellen: als ik als Bintje geboren ben, kan ik dan ooit nog een Eigenheimer worden? De aardappel zal zich dan vanuit zijn zuiverste vorm van verbondenheid met u laten lezen.

Nog een tip: alvorens een aardappellezer te raadplegen kan het van grote waarde zijn wanneer u zichzelf een moment van visualisering gunt. Deze visualisatie, oftewel het zichzelf zien en voelen als aardappel, kunt u het beste toepassen in een vorm van meditatie.
Neemt de aardappel ter hand, sluit uw ogen, betast hem, denk hem vol liefde en sluit dit ritueel af met wederom u eigen naam uit te spreken.
Nu kan niets meer een zuivere voorspelling in de weg staan.

© JELOU

Geen opmerkingen:

Een reactie posten