donderdag 23 juli 2015

PERSBERICHT TUBANTIA

ENSCHEDE - Een film maken zonder geld. Dit doen de filmmakers van de 'no-budgetfilm' Blauwbaard. In Enschede wordt een deel van de film opgenomen.
Camera-regisseuse Sabine Mostert kwam een paar jaar geleden op het idee voor deze film. ,,Ons doel is iets moois maken, omdat het leuk is”, vertelt Mostert. Het plan om er een no-budgetfilm van te maken komt van Irene Joostens. Beide ideeënmakers komen uit de provincie Groningen. In Enschede wordt dit weekend een scène gefilmd.
Sprookje
Het sprookje Blauwbaard speelt zich af in een middeleeuwse setting. Speciaal voor de filmopnames doen zij locaties aan in Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland.

In Enschede schiet dit weekend de crew de jaarmarkt-scène. Volgens Mostert is deze opname de basis voor de film. „In Enschede vonden we een geschikte locatie, met de juiste vergunningen.” Vooralsnog maakt de organisatie deze bijzondere plek niet bekend.
Figuranten
De crew zoekt nog figuranten voor dit weekend. Iedereen kan mee doen. Omdat de organisatie middeleeuwse kostuums kan gebruiken vragen zij de belangstellenden om middeleeuwse kledij mee te nemen naar de opnames.

Vrijwilligers
De makers zijn voor een groot deel afhankelijk van vrijwillige bijdragen in natura. Thomas Joldertsma van Boels uit Enschede verzorgt dit weekend de sanitaire voorzieningen. Ook andere vrijwillige bijdragen zijn van harte welkom.
Aanmelden kan via managementnobudget@outlook.com. Vermeld in de mail naam, adres, leeftijd en telefoonnummer en kledingmaat. Na opgave neemt de organisatie telefonisch contact op met de figuranten. De laatste opnames vinden eind september plaats. Mostert hoopt dat zodra de film klaar is, deze gratis te zien is in de Nederlandse bioscopen.


Bron: Tubantia.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten